Poznaj lepiej Cremo
Właściciel i twórca cukierni Cremo.
To od niego wszystko się zaczęło. Marek zaczął praktykę cukierniczą jako uczeń w cukierni Victoria na Gdańskim Chełmie w 1997 r. W 2000 r. uzyskał tytuł czeladnika w zawodzie cukiernik. Pracując w Polsce między innymi jako szef cukierni na PGE Arena Gdańsk czy restauracji Goldwasser, ale również za granicą w Angielskim Stamford w hotelu The George Hotel of Stamford który jest najstarszym hotelem w Wielkiej Brytanii. W 2018 roku zdał egzamin mistrzowski z wynikiem celujący, uzyskując tym samym tytuł mistrza cukiernictwa. Poza tym uczestnik wielu konkursów w Polsce i za Granicą, trener w międzynarodowej szkole sztuki kulinarnej Ashanti w Łodzi, gdzie prowadzi szkolenia z cukiernictwa. Sędzia w konkursach cukierniczych w Polsce i Europie.
Swoje doświadczenia i pomysły Marek przeniósł na autorską cukiernię. Na jej miejsce wybrał Pruszcz Gdański, swoje rodzinne miasto. Cukiernia Cremo mieści się w centrum miasta, przy ulicy Wita Stwosza 16. Na miejscu można skosztować pełnej oferty Cremo: monoporcji, croissantów, tart, lodów rzemieślniczych, a także pysznej kawy oraz herbaty i świeżo przygotowywanych lemoniad. Można też odebrać wcześniej zamówiony tort, lub kupić na miejscu z spośród dostępnych smaków.
Autorska Cukiernia Cremo to ciepłe, kameralne miejsce, w którym mamy nadzieję, że miło spędzisz czas. Zapraszamy zarówno solo, jak i w gronie bliskich osób.
Szukasz słodkości na wyjątkową okazję, a może bez okazji?
Większość naszych wyrobów wykonywanych jest na indywidualne zamówienie, dlatego wymagamy składania zamówień co najmniej 48h przed planowaną datą realizacji.
Jeśli potrzebujesz pilnie tortu lub deseru, zadzwoń i dowiedz się co moglibyśmy wykonać najszybciej.