cremo-cukiernia-ekskluzywne-torty-logo-400
cremo Marek Moskwa 1

Mistrzowskie autorskie
receptury

Marek Moskwa – właściciel cukierni Cremo

Marek zaczął praktykę cukierniczą jako uczeń  w cukierni Victoria na Gdańskim Chełmie w 1997 r. W 2000 r. uzyskał tytuł czeladnika w zawodzie cukiernik. Pracując w Polsce między innymi jako szef cukierni na PGE Arena Gdańsk czy restauracji Goldwasser, ale również za granicą  w Angielskim Stamford w hotelu The George Hotel of Stamford który jest najstarszym hotelem w Wielkiej Brytanii. W 2018 roku zdał egzamin mistrzowski z wynikiem celujący, uzyskując tym samym tytuł mistrza cukiernictwa.  Poza tym uczestnik wielu konkursów w Polsce i za Granicą, trener w międzynarodowej szkole sztuki kulinarnej Ashanti w Łodzi, gdzie prowadzi szkolenia z cukiernictwa. Sędzia w konkursach cukierniczych w Polsce i Europie.

cremo-marek-moskwa-czarnobialy-2
cremo-marek-moskwa-czarnobialy-1
Cukiernictwo dla mnie to nie tylko praca, to pasja i sposób na życie. Każda okazja do podnoszenia kwalifikacji po przez szkolenia w Polsce i za granicą, praca z najlepszymi cukiernikami na świecie takimi jak Leonardo di Carlo, Daniel Alvarez, Stephane Klein czy cukierniczym mistrzem świata Leroy Etienne są okazją żeby zdobyć jeszcze więcej wiedzy, nauczyć się nowych technik i zdobyć kolejne doświadczenia. Które mogę realnie przełożyć na wyroby  w mojej cukierni i pokazać najlepsze cukiernictwo na najwyższym poziomie.

Nagrodzony we wielu prestiżowych konkursach cukierniczych m.in.:

  • Mistrzostwa Cukiernicze Śląska w  2015 r.
  • Mistrzostwa Polski w cukiernictwie w 2016 r.

A także Reprezentant Polski:

  • Lodziarskie Mistrzostwa świata Coppa del Mondo della Gelateria we Włoszech w 2017 r.
  • Eliminacje do Mistrzostw Świata Cukierników we Włoszech w 2019 r. gdzie zdobył wyróżnienie za eksponat z karmelu
  • Mistrzostwa świata cukierników 2019 Coupe du Monde de la Pâtisserie – najbardziej prestiżowy konkurs cukierniczy na świecie
  • Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2019
cremo Marek Moskwa 4

Zamówienie na najbliższy dzień

Nasze wyroby wykonywane są na indywidualne zamówienie, dlatego wymagamy składania zamówień co najmniej 48h przed planowaną datą realizacji.

Jeśli potrzebujesz pilnie tortu lub deseru, zadzwoń i dowiedz się co moglibyśmy wykonać najszybciej.