Poznaj lepiej autora i założyciela Cremo – Marka Moskwę.
Marek zaczął praktykę cukierniczą jako uczeń w cukierni Victoria na Gdańskim Chełmie w 1997 r. W 2000 r. uzyskał tytuł czeladnika w zawodzie cukiernik. Pracując w Polsce między innymi jako szef cukierni na PGE Arena Gdańsk czy restauracji Goldwasser, ale również za granicą w Angielskim Stamford w hotelu The George Hotel of Stamford który jest najstarszym hotelem w Wielkiej Brytanii. W 2018 roku zdał egzamin mistrzowski z wynikiem celujący, uzyskując tym samym tytuł mistrza cukiernictwa. Poza tym uczestnik wielu konkursów w Polsce i za Granicą, trener w międzynarodowej szkole sztuki kulinarnej Ashanti w Łodzi, gdzie prowadzi szkolenia z cukiernictwa. Sędzia w konkursach cukierniczych w Polsce i Europie.
Cukiernictwo dla mnie to nie tylko praca, to pasja i sposób na życie. Każda okazja do podnoszenia kwalifikacji po przez szkolenia w Polsce i za granicą, praca z najlepszymi cukiernikami na świecie takimi jak Leonardo di Carlo, Daniel Alvarez, Stephane Klein czy cukierniczym mistrzem świata Leroy Etienne są okazją żeby zdobyć jeszcze więcej wiedzy, nauczyć się nowych technik i zdobyć kolejne doświadczenia. Które mogę realnie przełożyć na wyroby w mojej cukierni i pokazać najlepsze cukiernictwo na najwyższym poziomie.
Szukasz słodkości na wyjątkową okazję, a może bez okazji?
Większość naszych wyrobów wykonywanych jest na indywidualne zamówienie, dlatego wymagamy składania zamówień co najmniej 48h przed planowaną datą realizacji.
Jeśli potrzebujesz pilnie tortu lub deseru, zadzwoń i dowiedz się co moglibyśmy wykonać najszybciej.