Marek Moskwa

Poznaj lepiej autora i założyciela Cremo – Marka Moskwę.

Mistrzowskie receptury

MISTRZOWSKIE RECEPTURY

Pierwsze kroki i wykształcenie

Marek zaczął praktykę cukierniczą jako uczeń  w cukierni Victoria na Gdańskim Chełmie w 1997 r. W 2000 r. uzyskał tytuł czeladnika w zawodzie cukiernik. Pracując w Polsce między innymi jako szef cukierni na PGE Arena Gdańsk czy restauracji Goldwasser, ale również za granicą  w Angielskim Stamford w hotelu The George Hotel of Stamford który jest najstarszym hotelem w Wielkiej Brytanii. W 2018 roku zdał egzamin mistrzowski z wynikiem celujący, uzyskując tym samym tytuł mistrza cukiernictwa.  Poza tym uczestnik wielu konkursów w Polsce i za Granicą, trener w międzynarodowej szkole sztuki kulinarnej Ashanti w Łodzi, gdzie prowadzi szkolenia z cukiernictwa. Sędzia w konkursach cukierniczych w Polsce i Europie.

"

PASJA

"

Cukiernictwo dla mnie to nie tylko praca, to pasja i sposób na życie. Każda okazja do podnoszenia kwalifikacji po przez szkolenia w Polsce i za granicą, praca z najlepszymi cukiernikami na świecie takimi jak Leonardo di Carlo, Daniel Alvarez, Stephane Klein czy cukierniczym mistrzem świata Leroy Etienne są okazją żeby zdobyć jeszcze więcej wiedzy, nauczyć się nowych technik i zdobyć kolejne doświadczenia. Które mogę realnie przełożyć na wyroby  w mojej cukierni i pokazać najlepsze cukiernictwo na najwyższym poziomie.

"

Utytułowany mistrz

UTYTUŁOWANY MISTRZ

Nagrodzony we wielu prestiżowych konkursach cukierniczych m.in.:

  • Mistrzostwa Cukiernicze Śląska w  2015 r.
  • Mistrzostwa Polski w cukiernictwie w 2016 r.
  • Mistrzostwa Polski w lodziarstwie rzemieślniczym 2019
  • Mistrzostwa Polski w lodziarstwie rzemieślniczym 2023

    A także Reprezentant Polski:

  • Lodziarskie Mistrzostwa świata Coppa del Mondo della Gelateria we Włoszech w 2017 r.
  • Eliminacje do Mistrzostw Świata Cukierników we Włoszech w 2019 r. gdzie zdobył wyróżnienie za eksponat z karmelu
  • Mistrzostwa świata cukierników 2019 Coupe du Monde de la Pâtisserie – najbardziej prestiżowy konkurs cukierniczy na świecie

Zamówienie na najbliższy dzień

Większość naszych wyrobów wykonywanych jest na indywidualne zamówienie, dlatego wymagamy składania zamówień co najmniej 48h przed planowaną datą realizacji.

Jeśli potrzebujesz pilnie tortu lub deseru, zadzwoń i dowiedz się co moglibyśmy wykonać najszybciej.